Vsebina knjige Sanje – tiha zgodba naše duše

Vprašanja

Kot veste, so me od nekdaj intrigirale sanje. Zanimalo me je vse v zvezi z njimi, kaj se takrat dogaja v možganih? Kdaj sanjamo? Kdo nam pošilja sanje oz, kje nastajajo? Kaj sanjamo ljudje v Sloveniji? Kaj so naši najpogostejši simboli v sanjah? Kaj pomenijo ti ali oni simboli? Zakaj imajo neke sanje pozitiven, druge negative konec? Zakaj se včasih sanj ne spomnimo? In ali lahko na to vplivamo in si jih zapomnimo več? Se lahko bolj vključimo v sanjsko zgodbo? Kdo so vse tiste osebe, ki v sanjah nastopajo? Kaj, če so drugačne, kot jih poznamo v resnici? Mi lahko sanje odgovorijo na življenjska vprašanja?

Raziskovanja

Vse te vsebine sem v zadnjih desetletjih raziskovala, preizkušala, o njih poizvedovala, brala itd. Hkrati pa sem z ljudmi v vsakodnevni praksi delila svoja znanja in jih tudi zapisovala. Posledično so se name obračali številni ljudje, z globljim interesom po poznavanju sanjskega sveta in mnogimi vprašanji, kako to vem, zakaj je tako in kje bi si o sanjah tudi oni lahko prebrali več.

Uporabnost

Tako je nastala ta knjiga. Napisala sem jo za ljudi, da bi čim več ljudi lahko spoznalo in užilo jezik sanj ter ga koristno uporabljalo pri svojem vsakdanjem življenj. Prav vsak izmed njih. Njen cilj je torej uporabnost. Čeprav so kakšni izrazi bolj strokovni, ker bralca vseeno ne podcenjujem, poskušam na čim bolj preprost način pojasniti, zakaj ta mehanizem deluje tako, kot deluje in kako si lahko sami z njim pomagamo.

Slovenska duša, slovenski simboli

Knjiga je namenjena slovenskemu bralcu, saj so v njej zbrani primeri sanj, ki izhajajo iz slovenskega okolja in posledično simbolike slovenske duše, zato bi si želela, da bi našla mesto v vsakem slovenskem domu. Običaji in navade slovenskega človeka so drugačni od Afričana ali Azijca, zato so drugačni tudi naši sanjski simboli. Nekateri pa so seveda vsem ljudem skupni, ker prihajajo iz nižjih plasti človeške duše.

Knjiga je že v prodaji in če vas zanima, jo lahko naročite tudi pri meni: urska.ajdisek©konsulta.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja