Jungovska pot

S spoštovanjem se poglabljam v psiho sočloveka na njegovi poti v uravnoteženo samostojno življenje in z zanimanjem spremljam zgodbe ljudi v zasebni psihoterapevtski praksi. Svoja znanja jungovske analize in življenjske izkušnje na tej in drugih smereh z veseljem delim s študenti na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost SFU in splošno javnostjo na Ljudski univerzi Radovljica, po knjižnicah, šolah in drugih ustanovah.

Svojo poslovno pot na področju jungovske analize in psihoterapije sem začenjala postopoma, najprej pod okriljem študija in zveze, potem pa samostojno. Tako zadnjih deset let delujem v zasebni analitični in psihoterapevtski praksi, kjer nudim jungovsko analizo in psihoterapijo za odrasle, otroke in pare. Poslovnim subjektom nudim individualni ali skupinski jungovski coaching.

Poslovna pot

V življenje stopam izkustveno. Oče mi je pogosto rekel: »Res moraš prav vse poskusiti sama? Ne moreš kdaj verjeti, kar ti rečemo?« Zavedam se, nimamo dovolj časa, da bi vse preizkusili sami, a verjetno se boste z mano strinjali, da preizkušnje, skozi katere greš sam, preprosto bolj doživiš, dojameš in prečutiš, kot če jih nekje prebereš ali ti o njih nekdo pripoveduje. Ker sem tudi mamina hči, pa se po padcu vedno poberem, vstanem, ocenim rane in se borim dalje. Na drug način, a vztrajno.

Utemeljeno na tej logiki tudi delavnice in seminarje, če se le da pa tudi predavanja, zasnujem izkustveno. Vsak udeleženec mora sam občutiti, kje so njegovi izzivi, kateri strahovi ga ovirajo, da bi se odprl novim izkušnjam in dosegel nove razsežnosti. Šele takrat smo zares odprti za spremembe in se jih zmoremo lotiti.

Svojo poslovno pot sem začela v diplomaciji in jo kasneje nadaljevala v gospodarstvu, v zunanji trgovini, kjer sem odpirala nove trge, predvsem v Afriki in Zahodni Evropi. Tako v preteklosti kot danes se učim skozi vzpone in padce, ki so zaslužni, da sem danes, to, kar sem. Vsak od njih je bil zame pomemben.

Preberi več

Diplomacija

S vojo poslovno pot sem začela v diplomaciji, kjer sem med drugim delovala na veleposlaništvu RS v Parizu, na deželnem ministrstvu Baden-Württemberg v Stuttgartu in njihovem predstavništvu v Bruslju. Delovala sem tudi na sektorju za gospodarsko diplomacijo, kjer sem pripravljala in spremljala najuspešnejša slovenska podjetja na različnih gospodarskih delegacijah v vstopno zahtevnejših državah sveta. Vse te izkušnje so tlakovale mojo pot naprej, zato jih spoštujem in sem zanje hvaležna.

Gospodarstvo

Pot me je na gospodarskem področju vodila v zunanjo trgovino, kjer sem predvsem odpirala nove trge v Afriki in zahodni Evropi za produkte in sistemske rešitve na področju energetike. Ljudje, ki sem jih na teh poteh srečevala, so zame še danes izjemno dragoceni in mi nudijo uvide, do katerih brez njih ne bi dostopala.

Skrij

Osebna pot

Globoko sem hvaležna za svoja prijateljstva, ki z mano stopajo skozi vsa ta leta, mi nudijo ogledalo in kažejo okna, ki se odpirajo, ko se neka vrata pred mano zapro. Neizmerno hvaležna sem tudi, da mi je življenje podarilo tri v vseh ozirih čudovite hčerke, ki ostajajo moje največje učiteljice življenja. Z velikim zanimanjem in občudovanjem teh neverjetnih malih umov, ki so mi zaupani v skrb, jih spremljam na njihovih življenjskih poteh.